Bomen Holdingawei

Beste leden van dorpsbelang Feinsum,

In oktober 2020 hebben we contact gehad over het verwijderen van essen door de ‘essentaksterfte’. Gemeente Leeuwarden heeft de verplichting om deze gekapte bomen te compenseren. In deze mail leest u waar we de nieuwe bomen willen planten.

Herplant

Op bijgevoegd kaartje zijn 7 nieuwe bomen ingetekend in Feinsum. Drie bomen in de speeltuin en vier bomen in het groenvak aan de westzijde van het dorp. De bomen die we graag willen planten hebben ‘meegewandeld’ in het culturele project BosK. Honderd dagen zijn deze bomen onderdeel geweest van het kunstproject en zijn nu uit de boombakken gehaald.

Soorten

Voor de speeltuin is gekozen voor drie mooie solitaire bomen. Twee resistente iepen en een haagbeuk. Voor in het groenvak is gekozen voor vier kleinere type bomen. Deze geven dit groenvak extra biodiversiteit en worden niet heel erg groot.

Planning

Binnenkort graven we de plantgaten voor deze bomen. We zorgen voor verbetering van de grond en brengen boompalen aan. Eind november gaan onze groenmedewerkers de bomen planten.

Bestekstekening Feinsum 2 november 2022